Przejdź do głównej zawartości

Weranda Bistro, Warszawa, ul. Koszykowa 63

Zlokalizowane w przepięknej Hali Koszyki bistro oferujące dość zróżnicowaną kuchnię, w tym śniadania.
Jednak w porannym menu nie znajdziecie zbyt wielu pozycji jajecznych, są tylko sadzone i jajecznica, a brak np. omletów. Zdecydowałem się na jajka sadzone z dodatkiem pomidora i sera cheddar...


Danie było dziwne, niby ciekawe w smaku ale niestety dość tłuste, w sumie średnio smaczne. 
Dodatkowo zastanawiam się po co serwują w zestawie aż tak wiele sałatki i kiełków - prawdopodobnie tylko po to, aby wywrzeć (mylne) wrażenie, jak dużo jest składników na talerzu...

Natomiast zdecydowanie radziłbym unikać zestawu croissant z frankfurterkami - były one ledwo ciepłe, z twardą skórą, niesmaczne - jakby niedogotowane?

Koszyk pieczywa: jasne dało się zjeść, ale już ciemniejsze było wilgotne, gliniaste i nieciekawe w smaku, na szczęście w połączeniu z masłem jakoś dało się strawić.
Ogólnie podsumowując, lokal z lekkim zadęciem, wysokimi cenami, niestety nieadekwatnymi do jakości serwowanych potraw, aż dziwne, że mają coś wspólnego z fantastyczną poznańską Werandą w Starym Browarze.
Gdyby nie starająca się miła obsługa, wizyta w tym lokalu byłaby totalną stratą czasu i pieniędzy. Niestety.

Komentarze

  1. Katastrofa: na powitanie kelner wylewa na gości zamówione napoje, a potem jeszcze gorzej: źle umyta sałata i piasek to też nic, bo w sałatce dodatkowo można znaleźć mokry papier.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Sklep Szambelan, Kraków, ul. Bracka 9

Przy okazji wizyty w Krakowie odwiedziłam ciekawe miejsce - sklep Szambelan. To miejsce, gdzie możemy kupić oryginalne trunki takie jak: nalewki, likiery, miody itp., a przy okazji ciekawe butelki szklane. Doskonała rzecz na użytek własny ale też i wspaniały prezent na upominek :-) Ciekawe wnętrze lokalu. Mała kubatura mieszcząca mnóstwo wspaniałych trunków :-) Zanim jednak zdecydujemy się na zakup któregoś z produktów możemy dokonać degustacji. Kieliszek nalewki to koszt 5 zł. Ja nic nie kupiłam... ale za to spróbowałam: nalewki szambelana (wiśnie i śliwki), nalewki malinowej oraz nalewki.   Ciekawe miejsce :-) Polecam!!

Miód tymiankowy z Kos

smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy  jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia). 

Ciasto z kaszy manny

Ciastkowiec - tak to ciasto nazwał mój Tato :-) myślę, że to trafne określenie zważywszy na fakt, iż spód jak i wierzch ciasta stanowią herbatniki (czyli ciastka). Składniki: herbatniki (absolutnie nie nadaja się do tego krakersy bo są za delikatne) - 6 paczek mleko - 1 litr kasza manna - 1 szklanka cukier - 3/4 szklanki 1 kostka masła (margaryny) Przygotowanie: 1. Na blaszce układamy herbatniki. 2. Przygotowujemy w garnku masę tzn. wlewamy do garnka mleko i gotujemy. Jak już mleko jest ciepłe dodajemy masło, które ma się w nim rozpuścić oraz cukier. Doprowadzamy mleko do wrzenia. Do gotującego się mleka wsypujemy kaszę manną i chwilę gotujemy mieszając tak, by nie powstały grudki. 3. Gorącą masę wylewamy na herbatniki. 4. Układamy wierzchnia warstwęz  herbatników lekko je dociskając. 5. Na herbatniki wylewamy polewę czekoladową, a na tężejącą czekoladę sypiemy wiórki kokosowe (bardziej dla ozdoby niż smaku). Polewa czekoladowa Składnki: m...