Przejdź do głównej zawartości

TACOS






Składniki:

  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • tortille kukurydziane (ja uzyłam takich gotowych specjanych "muszli do tacos")
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 zielony ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 300 g startego sera żółtego
  • sos tabasco
  • oregano
  • sól
  • bazylia
  • przyprawa do taco
  • natka pietruszki i/lub kolendra
Przygotowanie:

1. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulke kroimy w kosteczkę. Szklimy to na patelni, dodajemy mięso. Smażymy całość chwilę. 

2. Dodajemy kukurydzę, pomidory z puszki, czerwona fasolkę, zioła i przyprawy.

3. Farszem nadziewamy muszle, których wierzch posypujemy tartym serem.

4. Muszle układamy w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy około 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Gotowe.
 

Komentarze