Tym razem nektarynka w odsłonie wytrawnej :-)
To moje ostatnie odkrycie kulinarne, którym chciałabym się z Wami podzielić.
Odkrycie jest tym większe, że jestem typowym mięsożercą, a sałatki prawie w ogóle mnie nie interesują ;-) Zatem tym większe było moje zaskoczenie :-)
Składniki:
- rukola (pół opakowania)
- 2-3 nektarynki
- 3-4 plasterki szynki (może być włoska, hiszpańska lub "zwykła" gotowana bądź wędzona)
- ser pleśniowy
- garść pistacji
Dresing:
- oliwa
- musztarda
- miód
Przygotowanie:
1. Rukolę płuczemy, suszymy, układamy na półmisku.
2. Brzoskwinię oraz szynkę kroimy w słupki (paseczki).
3. Ser pleśniowy kroimy na kawałki.
4. Pistacje łuskamy i nieco rozdrabniamy.
3. Ser pleśniowy kroimy na kawałki.
4. Pistacje łuskamy i nieco rozdrabniamy.
5. Wszystkie składniki dodajemy do sałaty.
6. Całość polewamy sosem musztardowo-miodowym.
Wychodzi pyszna, lekka i orzeźwiająca sałatka :-)
Komentarze
Prześlij komentarz