Przy okazji urodzin mojej koleżanki miałam okazję być w barze z przekąskami kuchni hiszpańskiej.
Tapas Gastrobar na Grzybowskiej znajduje się w doskonałej lokalizacji, bo w hotelu Hilton (przydatna wskazówka: wejście do lokalu od ulicy Wroniej).
Tego typu lokale są bardzo powszechne w Hiszpanii. Dania są podawane jako talerze z przekąskami dzięki czemu można skosztować różnych specjałów kuchni iberyjskiej.
Byłyśmy w tym lokalu grupą więc spróbowałam kilku potraw (w knajpie była mega ciemno więc zdjęcia są koszmarne za co przepraszam wszystkich czytelników bloga ale uwierzcie wszystko było genialne :-)
I tak, za namową sympatycznego kelnera, zamówiłyśmy następujące przekąski:
- panierowane kawałki mięsa rekina - smakowało prawie jak kurczak (jak dla mnie zbyt mocno przysmażona panierka ale poza tym smaczne)
- deska serów
- szynka serrano oraz oliwki (4 różne rodzaje oliwek) - szynka wyborna :-)
- panierowane kalmary - bardzo smaczne :-)
- patatas bravas (ziemniaki z ostrym sosem pomidorowym) - dobre
- szprotki smażone w głębokim tłuszczu - przepyszne!!!
- panierowane bakłażany w miodzie
- bruschetta z salsą pomidorową, coca (to taki rodzaj pieczywa) z szynką, serem i rukolą oraz omlet z ziemniakami (ten okrągły) serwowany z sosem majonezowym
Wszystko smaczne. A podlane czerwonym stołowy winem smakowało jeszcze lepiej ;-)
Wystrój genialny.
Wydaje mi się, że klientelę lokalu stanowią w głównej mierze mieszkańcy tej okolicy.
Szczerze polecam!!
Komentarze
Prześlij komentarz