słyszeliście o tym trendzie w gastronomii? mimo, że istnieje już od jakiegoś czasu ja dowiedziałam się o nim wcale nie tak dawno.
pod tym terminem kryje się ........ światowy trend w gastronomii polegający na połączeniu restauracji z kawiarnią.
Mianem tym określa się miejsce (a właściwie usługę), dzięki której ludzie mogą zjeść szybko smaczny
obiad a przy okazji wypić filiżankę kawy (tudzież herbaty).
W idei tej chodzi o to, by stworzyć miejsce, w którym dominuje swobodna elegancja. Osiągnięcie tego zamierzenia gwarantować mają przyjemne i ciepłe zarazem kolory wnętrz, proste acz wygodne meble czy prawdziwe zioła jako element dekoracyjny lokalu.
Oferta takich lokali jest urozmaicona po to, by sprostać różnym gustom. Potrawy są skomponowane/przemyślane, by można je było łączyć w proste i smaczne zestawy.
Cechami charakteryzującymi ten koncept są 3 bazowe elementy tj.:
1. małe porcje
2. wysoki standard
3. (stosunkowo) niska cena
Takie miejsca maja zapewnić każdemu odrobinę wytchnienia w ciągu dnia (np. podczas przerwy na lunch).
Komentarze
Prześlij komentarz