Niewielka, sympatyczna restauracja włoska z widokiem na odnowiony pl. Grzybowski. Wystrój neutralny, ceny dość wysokie, obsługa sympatyczna choć chyba nie do końca wystarczająca przy pełnym lokalu :-( Ale jedzenie przyćmiewa wszystkie niedostatki. Z przystawek np. prosta sałatka Mista lub szynka parmeńska z melonem, a na danie główne szczególnie polecam pizzę, na cienkim, dobrze wypieczonym cieście, ze świeżymi dodatkami, np. Verdure, z grillowaną papryką, cukinią i bakłażanem. Zachwycające wręcz Ravioli di Casa - pierogi z ricottą, bazyliowym pesto, w winnym sosie, z ostrym salami, pomidorkami cherry i rukolą. Pycha! Jako podsumowanie obiadu wyśmienita kawa :-) Na deser miejsca już nie wystarczyło :-(
A szkoda, bo zachęcały :-) Może next time...
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz