Sympatyczna, kameralna restauracja - bistro francuskie w ścisłym centrum miasta. Nie jest może tanio ale miła obsługa i całkiem niezła kuchnia w pewnym stopniu to rekompensują.
Na początek fajnie podane tzw. czekadełko w postaci kremu z brokułów oraz grzanki z pastą paprykową.
Następnie warto skusić się na aromatyczne zupy, np. alpejską z leśnych grzybów lub krem selerowy z pistou.
Dla nadal głodnych dobrym wyborem okaże się galette complete - naleśnik z mąki gryczanej, z polędwicą, pieczarkami, jajkiem sadzonym i tartym serem.
Ciekawym daniem okazały się również smażone sardynki, podane na marchewce i kalarepie - polecam :-)
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz