To moje wspomnienie z pobytu w Paryżu ..... :-)
To są specjalne jadalne kasztany. Ja je akurat przywiozłam ze swojej kulinarnej wyprawy ale myślę, że są one również dostępne w sklepach typu Alma czy Piotr i Paweł czy innych delikatesach :-)
1. Kasztany najpierw myjemy.
2. Następnie wycieramy do sucha.
3. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut.
4. Następnie układamy kasztany płaską stroną na blaszce. Nacinamy na wierzchu - robimy krzyżyk "X".
5. Kasztany pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
To są specjalne jadalne kasztany. Ja je akurat przywiozłam ze swojej kulinarnej wyprawy ale myślę, że są one również dostępne w sklepach typu Alma czy Piotr i Paweł czy innych delikatesach :-)
1. Kasztany najpierw myjemy.
2. Następnie wycieramy do sucha.
3. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut.
4. Następnie układamy kasztany płaską stroną na blaszce. Nacinamy na wierzchu - robimy krzyżyk "X".
5. Kasztany pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz