Dziwne i ciekawe połączenie kuchni czeskiej i argentyńskiej. Nie ukrywam, że zdobyłem się na wizytę w tym miejscu po długich wahaniach. Znajomi polecali zupę czosnkową i stek argentyński, co też zamówiłem. Wrażenie smakowo ogólnie poprawne, aczkolwiek bez fajerwerków. Plusem są niewysokie ceny, natomiast zdecydowanym minusem jest niezbyt zaangażowana obsługa, długi okres oczekiwania na potrawy, hałas bliżej nieokreślonej muzyki i generalnie brak przyjemnego klimatu. Raczej na wizytę jednorazową, mimo nawet smacznego i niedrogiego jedzenia.
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz