W kwestii dań rybnych postanowiłem jeszcze wspomniec o miejscu, gdzie można zjesc zawsze świeżego, świetnie podanego dorsza. Dostępny jest smażony lub z pieca. Poza dorszem skusiłem się na sandacza, halibuta i solę. Ryba zawsze podawana na eleganckiej zastawie, przez uprzejmą obsługę, z uśmiechem i dobrym słowem. Porcje porządne, do tego świetne surówki (np. z pora lub z marchewki z jabłkiem), frytki lub gotowane ziemniaki. Pycha!
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz