Po kilku wizytach na przestrzeni ostatnich lat przyznam, że z roku na rok miejsce to zmienia się, niestety na niekorzyśc. Ryba nie smakuje tu jak dawniej, zarówno łosoś jak i halibut, podawane z pieca, są ledwo ciepłe, wręcz letnie, o dodatkach wątpliwej jakości nie wspomnę. Ceny za to wygórowane aż do przesady. Niektórzy pracują tam chyba za karę, tak niesympatycznej obsługi próżno szukac w innych miejscach w Kołobrzegu. A szczytem bezczelności jest pobieranie 9 zł za półlitrową plastikową szklankę jednego z największych "sikaczy" (dla niewtajemniczonych dodam, ze chodzi o piwo z południa kraju). Widocznie właściciel uważa, że usytuowanie lokalu przy samej plaży zrekompensuje wszelkie niedogodności. Niestety, nie ma racji. Stanowczo odradzam.
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz