Zupełnie przypadkowo, idąc od Starego Browaru w stronę ul. Św. Marcin, przy ul. Ratajczaka odkryłem z zewnątrz trochę niepozorne, ale w środku ciekawe i obiecujące miejsce. To restauracja Zielone Słonie - Fuzja smaków. Skusiłem się na krem z dyni, z serem feta, szczypiorkiem i chili - wyborna, wyrazista w smaku. Na drugie danie wybrałem pierogi z cielęciną, karmelizowaną cebulką i natką pietruszki. Mięso bardzo delikatne, odpowiednio przyprawione, pierogi rozpływają się w ustach, pycha! Dodam, że jako czekadełko serwują mini-bułeczkę (wypiekaną na miejscu) z kosteczką masła. Obsługa bardzo miła, fachowa, pomocna. Szczerze polecam.
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz