Przepis na tę potrawę podpatrzyłam u swojej koleżanki. Naprawdę smaczne :-)
A jeśli mamy składniki do tej potrawy to jest to mega łatwe i mega szybkie do przygotowania danie :-) idealne na najście niespodziewanych gości.
Składniki:
- ciasto francuskie
- musztarda diżońska
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pomidor
- mozarella
Sposób przygotowania:
1. Blaszkę do tarty smarujemy tłuszczem. Wykładamy ciastem francuskim.
2. Spód ciasta smarujemy lekką warstwą musztardy.
3. Następnie wykładamy tuńczyka (odciśniętego z sosu) i pokrojonego pomidora.
4. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
5. Na koniec dodajemy pokruszoną mozarellę. I pieczemy jeszcze jakieś 2-3 minuty.
Prawdopodobnie ciasto francuskie można zastąpić ciastem kruchym.
Komentarze
Prześlij komentarz