Składniki:
- kilogram podgrzybków (ja miałam akurat mix grzybów tzn. podgrzybki, borowiki oraz maślaki ale może być jeden rodzaj grzybków)
- śmietana 30%
- ser pleśniowy
- masło
- oliwa z oliwek
- 1 cebula
- natka pietruszki
- pieprz, tymianek
Sposób przygotowania:
1. Grzyby umyć, osączyć, pokroić (tylko te duże; małe zostawić w całości).
2. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem. Zeszklić cebulę.
3. Dodać grzyby. Smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 15 minut.
4. Po tym czasie dolać śmietanę, przyprawy (pieprz, tymianek) i dusić kolejne 10 minut.
5. Prawie na samym końcu dorzucić pokruszony ser pleśniowy oraz natkę pietruszki. Potrzymać na malutkim ogniu jeszcze z 5 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz