Myślałam, że weekend będzie sprzyjał diecie. Mam tu na myśli większą czujność nad przerwami między posiłkami czy większą ilość czasu dla przygotowania potraw. Okazało się jednak, że weekend ze wszystkimi swoimi obowiązkami i sprawami konkretnie zaburzył logistykę diety.
Miałam jednak pyszny obiad :-)
Dziś makaron razowy z krewetkami i cukinią w sosie jogurtowo-koperkowym.
Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
Miałam jednak pyszny obiad :-)
Dziś makaron razowy z krewetkami i cukinią w sosie jogurtowo-koperkowym.
Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
- makaron pełnoziarnisty 50 gram (tj. ok. 0,7 szklanki)
- 120 gram krewetek
- cukinia (ok. 120 gram)
- koperek
- jogurt naturalny (150 gram)
- oliwa (łyżka)
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy wg przepisu.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę na której podsmażamy krewetki. Po kilku minutach dorzucamy do nich pokrojoną w kostkę cukinię. Możemy także dodać 2-3 pieczarki i/lub marchewkę.
3. Po kilku minutach wrzucamy koperek oraz jogurt. Chwilkę jeszcze dusimy.
Smaczne :-)
Komentarze
Prześlij komentarz