Dosłownie kilka dni po otwarciu postanowiliśmy osobiście sprawdzić z czym mamy do czynienia... co też Kromki Bistro mają nam do zaoferowania :-)
Dobra lokalizacja. Centrum Warszawy, w sąsiedztwie jest kilka miejsc z kebabem czy pizzą.
Tu menu jest niezbyt skomplikowane ale trafi w gust każdego. Mamy bowiem kilka przystawek, kilka dań głównych oraz 3 pizze.
W oczekiwaniu na przyjęcie zamówienia na stolik wjechał chlebek z oliwą.
Ciekawą propozycją lokalu jest tzw. aperitivo (z włoskiego oznacza to drobną przekąskę). W praktyce oznacza to, że do każdego napoju alkoholowego powyżej 20 zł otrzymamy degustacyjny zestaw przekąsek, które przyrządzi nam szef kuchni (każdego dnia zestaw jest trochę modyfikowany; w zależności od posiadanych składników).
My zdecydowaliśmy się na kieliszek białego wina z Nowej Zelandii oraz kieliszek hiszpańskiego czerwonego wina.
W naszym zestawie do wina znalazły się: zielone oliwki, kilka plasterków kiełbasy (robionej w lokalu); ser krowi (też robiony na miejscu), rzodkiewka oraz carpaccio z buraka z serem kozim i kropelka musu z gruszki - wyborne!
Na start zamówiliśmy tatar wołowy z chrustem z pieczonych ziemniaczków z kleksami z parmezanu z marynowaną cebulką i grzybkami - wyśmienity!!
W związku z tym, że nasz głód nie był duży skusiliśmy się jedynie na pizzę z wędzonym boczkiem i karmelizowaną śliwką z liśćmi szpinaku i rukoli. Przepyszna.
I dopchaliśmy się frytami (czyli frytkami z parmezanem i świeżymi ziołami).
Świetne miejsce.
Na szczególne uznanie zasługuje Pan, który nas obsługiwał, gdyż był przesympatyczny, kompetentny i był skarbnicą informacji :-)
Warto odwiedzić to miejsce! My tam wrócimy z pewnością :-)
Komentarze
Prześlij komentarz