Składniki:
- biała kiełbasa (ilość wg uznania i głodu)
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 4 kawałki papryki konserwowej
- pomidory suszone
- koncentrat pomidorowy
- papryka w proszku
- sól, pieprz
- oliwa
Sposób przygotowania:
1. Wierzch kiełbasy nacinamy. Smażymy kilka minut z dwóch stron.
2. Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojona w piórka cebulę. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę konserwową. Dodajemy koncentrat oraz przyprawy.
3. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory suszone. Smażymy kolejne 3-4 minuty.
4. Na taki paprykowo-cebulowy sos układamy wcześniej podsmażoną kiełbasę i dusimy kilka minut pod przykryciem.
Gotowe :-)
Komentarze
Prześlij komentarz