Przyznam, że pierwszy raz podczas pobytu w Krakowie, śniadanie i obiad jadłem w restauracjach zlokalizowanych przy tej samej ulicy.
Przyjemne, klimatyczne wnętrze, zakręcona i przemiła obsługa, a menu nietuzinkowe...
Spróbowaliśmy przystawek:
- domowy salceson z wieprzowiny, podany z powidłem z suszonych owoców i cykorią w sosie mustardowym z kaparami
- siekany ręcznie tatar z polskiej wołowiny, podany z autorskim sosem, z chlebem i masłem
- zupa dnia - tym razem grochowa :-)
I czas na dania główne:
- schab z koscią, podawany z kapustą duszoną na wędzonej słoninie z puree ziemniaczanym
- gołąbki faszerowane czarną soczewicą z leśnymi grzybami, podawane na puree z kiszonej kapusty
- domowa kiełbasa debreczyńska, podana na duszonej, kiszonej kapuście z piklowaną gorczycą i wieprzowym sosem demi glace
- gęsie żołądki duszone w cebuli podane z chałką, smażoną brukselką i piklowanym burakiem...
Warto podkreślić, że nietuzinkowe menu prezentuje się znakomicie, a dania smakują naprawdę pierwszorzędnie :-) Polecam serdecznie!
Przyjemne, klimatyczne wnętrze, zakręcona i przemiła obsługa, a menu nietuzinkowe...
Spróbowaliśmy przystawek:
- domowy salceson z wieprzowiny, podany z powidłem z suszonych owoców i cykorią w sosie mustardowym z kaparami
- siekany ręcznie tatar z polskiej wołowiny, podany z autorskim sosem, z chlebem i masłem
- zupa dnia - tym razem grochowa :-)
I czas na dania główne:
- schab z koscią, podawany z kapustą duszoną na wędzonej słoninie z puree ziemniaczanym
- gołąbki faszerowane czarną soczewicą z leśnymi grzybami, podawane na puree z kiszonej kapusty
- domowa kiełbasa debreczyńska, podana na duszonej, kiszonej kapuście z piklowaną gorczycą i wieprzowym sosem demi glace
- gęsie żołądki duszone w cebuli podane z chałką, smażoną brukselką i piklowanym burakiem...
Warto podkreślić, że nietuzinkowe menu prezentuje się znakomicie, a dania smakują naprawdę pierwszorzędnie :-) Polecam serdecznie!
Komentarze
Prześlij komentarz