czyli po prostu śledź z cebulką i olejem :-)
Składniki:
1. Filety śledziowe kroimy w paski ok. 2 cm szerokości.
2. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę. Pieprzymy. Mieszamy.
3. W misce układamy warstwy: cebula, paseczki śledziowe, cebula, śledź.
4. Całość zalewamy olejem tak by przykrył całość.
5. Po krótkim schłodzeniu nadaje się do jedzenia.
Składniki:
- 300 gram filetów śledziowych w oleju
- 2 średnie cebule
- pieprz
- olej
1. Filety śledziowe kroimy w paski ok. 2 cm szerokości.
2. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę. Pieprzymy. Mieszamy.
3. W misce układamy warstwy: cebula, paseczki śledziowe, cebula, śledź.
4. Całość zalewamy olejem tak by przykrył całość.
5. Po krótkim schłodzeniu nadaje się do jedzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz