Ślimaczki mogą być nadziewane czymkolwiek; każdym farszem; co tylko macie w lodówce :-) mogą to być resztki wędliny, kiełbasy, skwarki, papryka, cebula itd. itp.
Ja do swojego farszu dałam:
1. Wszystkie składniki pokroiłam z drobną kostkę i troszkę podsmażyłam na patelni z odrobinką oleju.
2. Na blaszkę do pieczenia wykładamy papier do pieczenia.
3. Na papier rozkładamy ciasto drożdżowe (ja użyłam arkusz gotowego "spód do pizzy").
4. Na ciasto rozsypujemy farsz. Ciasto zwijamy jak roladę, którą następnie kroimy w krążki ok 2-2,5 cm.
5. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku ok 12 minut.
Ja do swojego farszu dałam:
- wędzoną pierś z kurczaka,
- paprykę czerwoną,
- paprykę zieloną
- cebulę.
1. Wszystkie składniki pokroiłam z drobną kostkę i troszkę podsmażyłam na patelni z odrobinką oleju.
2. Na blaszkę do pieczenia wykładamy papier do pieczenia.
3. Na papier rozkładamy ciasto drożdżowe (ja użyłam arkusz gotowego "spód do pizzy").
4. Na ciasto rozsypujemy farsz. Ciasto zwijamy jak roladę, którą następnie kroimy w krążki ok 2-2,5 cm.
5. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku ok 12 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz