Elegancka (piszę o części położonej na piętrze) restauracja, o wystroju z definicji niby włoskim ale chyba mieszance stylów... Ciekawa jest za to karta... z nietuzinkowymi wręcz pozycjami...
Warto skosztować:
- zupy borowikowej, pod płaszczykiem z ciasta francuskiego
- oraz kremu z porów z dodatkiem krewetek
Jako dania główne śmiało mogę polecić:
- doradę gotowaną na parze, podana z ragout warzywnym,
- a także eskalopki cielęce z sosem borowikowym, podane z puree selerowym :-)
Przyznam, że w tym przypadku sosu było zdecydowanie za dużo, ponadto potrawa była dość słona...
Zważywszy na to oraz wysokie ceny - raczej wizyta tylko na jeden raz :-(
Warto skosztować:
- zupy borowikowej, pod płaszczykiem z ciasta francuskiego
- oraz kremu z porów z dodatkiem krewetek
Jako dania główne śmiało mogę polecić:
- doradę gotowaną na parze, podana z ragout warzywnym,
- a także eskalopki cielęce z sosem borowikowym, podane z puree selerowym :-)
Przyznam, że w tym przypadku sosu było zdecydowanie za dużo, ponadto potrawa była dość słona...
Zważywszy na to oraz wysokie ceny - raczej wizyta tylko na jeden raz :-(
Komentarze
Prześlij komentarz