Dziś przepis na białą kiełbasę. Do wykorzystania na Święta Wielkanocne, które tuż tuż.
Przepis "skradziony" od Mamy mojej Przyjaciółki :-)
Składniki:
Przepis "skradziony" od Mamy mojej Przyjaciółki :-)
Składniki:
- biała kiełbasa (ilość wedle uznania i potrzeb; ja użyłam 10 kawałków)
- cebula (6-7 sztuk)
- olej
- cukier, pieprz, kminek
Sposób przyrządzenia:
1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka (czyli półksiężyce), a następnie dusimy na oleju. Dodajemy cukier (2 łyżki) oraz kminek (cały).
2. Kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15-20 minut.
3. Następnie na wierzch układamy warstwę ("pierzynkę" z podduszonej cebuli) i pieczemy kolejne 45-50 minut.
3. Następnie na wierzch układamy warstwę ("pierzynkę" z podduszonej cebuli) i pieczemy kolejne 45-50 minut.
Gotowe :-)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz