Idealna "zielenina" do mięsa, makaronu, kaszy, ryżu czy ziemniaków.
I przy okazji mój ukochany sos do mojej ulubionej sałaty :-)
Składniki:
- różne rodzaje sałat: lodowa, rukola, roszponka, radicchio (jakie macie)
- do sosu: oliwa, czosnek (2-3 ząbki), sok z połowy cytryny, sos sojowy (łyżka), miód (2 łyżki), musztarda (łyżeczka)
Sos do sałaty:
1. Do miseczki wlewamy miód, musztardę, sos sojowy, sok z cytryny. Składniki mieszamy.
2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Dolewamy oliwę. Mieszamy tak by powstała jednolita masa - sos właśnie.
Sałatę wykładamy do miski.
Polewamy sosem. Mieszamy. Dorzucamy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz paprykę czerwoną pokrojoną w paseczki.
Komentarze
Prześlij komentarz