Aktualizacja 20.01.2015:
Restauracja przeniosła się na ul. Puławską 43 (w miejscu dawnego Flika).
Jak dotąd - moim zdaniem najlepsza kuchnia polska w Warszawie.
Zauroczony już od wejścia zarówno wystrojem jak i podejściem elegancko ubranej obsługi oczekiwałem równie pysznej uczty na talerzu. I nie myliłem się ani trochę :-)
Najpierw jako czekadełko chrupiąe ciemne pieczywo, kokilka pasztetu podanego z ogórkiem kiszonym :-)
Następnie zupy: esencjonalny i wyrazisty barszcz czerwony podawany ze śmietanką oraz kraszonymi ziemniaczkami
oraz zawiesisty żur z kiełbasą i jajkiem, a do tego babka ziemniaczana - pycha :-)
Z dań głównych wart polecenia jest:
oraz ogromny sznycel wiedeński - pycha :-)
Przyznam, że ceny jak na centrum Warszawy są niewygórowane, a dodatki np. w postaci kopytek, domowych frytek i pysznego kompotu z porzeczki dodają uroku i smaku serwowanym potrawom!
Restauracja przeniosła się na ul. Puławską 43 (w miejscu dawnego Flika).
Jak dotąd - moim zdaniem najlepsza kuchnia polska w Warszawie.
Zauroczony już od wejścia zarówno wystrojem jak i podejściem elegancko ubranej obsługi oczekiwałem równie pysznej uczty na talerzu. I nie myliłem się ani trochę :-)
Najpierw jako czekadełko chrupiąe ciemne pieczywo, kokilka pasztetu podanego z ogórkiem kiszonym :-)
Następnie zupy: esencjonalny i wyrazisty barszcz czerwony podawany ze śmietanką oraz kraszonymi ziemniaczkami
Z dań głównych wart polecenia jest:
- dorsz duszony w śmietanie, podany z granatem, panierowanymi pieczarkami i szpinakiem
Komentarze
Prześlij komentarz