Dziś BULGUR - bardzo zdrowa, a przy tym smaczna kasza.
Doskonałe w tym daniu jest to, że smakuje zarówno na ciepło (zaraz po przyrządzeniu) jak i na zimno.
Składniki:
- kasza bulgur
- 1 średnia cebula
- pieczarki (8-10 szt.)
- suszone pomidory (5-6 szt.)
- szpinak (pół opakowania świeżych liści)
- orzechy nerkowca, ziarna słonecznika, nasiona owocu goja
Przygotowanie:
1. Kaszę gotujemy wg wskazań na opakowaniu.
2. Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, czosnek i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Następnie dorzucamy suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz liście szpinaku. Smażymy jeszcze ze 2-3 minuty i jak tylko liście szpinaku "zwiędną" dodajemy podprażone lekko na suchej patelni ziarna, mieszamy i wyłączamy.
Ja dziś jadłam tę sałatkę w towarzystwie ogórka kwaszonego. Polecam!
Komentarze
Prześlij komentarz