Mimo, że prowadzę (od niedawna) bloga kulinarnego to wyznać muszę, że jestem dość powściągliwa w zdobywaniu nowych doświadczeń kulinarnych. Jednak jeśli w nowej potrawie jest większość składników które lubię to podejmuję wyzwanie ;-)
Tak też było z tostami, które kocham szczerze :-)
Dlatego postanowiłam przygotować tosty z szynką, serem pleśniowym oraz gruszką. Pyszności!!
- pieczywo pełnoziarniste (np. 2 kromki)
- szynka (dwa plasterki)
- ser camembert (2-3 plasterki)
- gruszka (2-3 plasterki)
- masło
- musztarda (np Dijon)
- rukola
1. Kromki pieczywa smarujemy z jednej strony masłem a z drugiej strony musztardą.
2. Na kromce chleba posmarowanej musztardą kładziemy szynkę, ser, gruszkę i rucolę. Przykrywamy drugą kromką chleba.
3. Tak przygotowane pieczywo smażymy na patelni grillowej najpierw z jednej strony, a potem z drugiej. Zdejmujemy z patelni gdy ser zaczyna się roztapiać.
Komentarze
Prześlij komentarz