Wrocławski "oddział" znanej sieciówki oferującej kuchnię naszych południowych sąsiadów :-)
W porze obiadowej warto spróbować tradycyjnej zupy czosnkowej z grzankami, a jako danie główne śmiało można wybrać "neverici Tomas" czyli wieprzowinę confit w Pilsnerze, z ogromnymi kopytkami i korzennymi warzywami - pycha!
Świetnym wyborem okazała się również "sickova na smetane" czyli pieczeń wołową szpikowaną słoniną, w sosie warzywno - śmietanowym, z knedlikami i żurawiną - palce lizać :-)
Oczywiście całość należy popić świetnym czeskim piwem !!! Gorąco polecam :-)
W porze obiadowej warto spróbować tradycyjnej zupy czosnkowej z grzankami, a jako danie główne śmiało można wybrać "neverici Tomas" czyli wieprzowinę confit w Pilsnerze, z ogromnymi kopytkami i korzennymi warzywami - pycha!
Świetnym wyborem okazała się również "sickova na smetane" czyli pieczeń wołową szpikowaną słoniną, w sosie warzywno - śmietanowym, z knedlikami i żurawiną - palce lizać :-)
Oczywiście całość należy popić świetnym czeskim piwem !!! Gorąco polecam :-)
Komentarze
Prześlij komentarz