Sympatyczne miejsce w ścisłym centrum, oferujące niezbyt obfite ale interesujące autorskie menu, które zmienia się prawdopodobnie co miesiąc.
Warto spróbować przystawki w postaci czterech chrupiących kulek z grzybami, twarożkiem, kaszą gryczaną i tymiankiem, aioli z czarnym czosnkiem i pieprzem, natką i białą rzepą - pycha!
Ponadto z dań ciepłych śmiało mogę polecić kaczą wątróbkę confit, serwowaną z pieczarkami z czosnkiem i rozmarynem, gruszką marynowaną w cytrynie, sosem z bulionu drobiowego, natką i czerwonym pieprzem...
Jako deser wybrałem ciasto czekoladowo - orzechowe, któremu towarzyszyła wybitna bita śmietana oraz sezamek z żurawiną, całość podana na lekkim musie karmelowym :-)
Warto dodać, że lokal serwuje bezpłatną wode w butelkach :-)
Przyjemne wnętrze, nienachalna obsługa, akceptowalne ceny tworzą fajny klimat tego miejsca. Polecam!
Warto spróbować przystawki w postaci czterech chrupiących kulek z grzybami, twarożkiem, kaszą gryczaną i tymiankiem, aioli z czarnym czosnkiem i pieprzem, natką i białą rzepą - pycha!
Ponadto z dań ciepłych śmiało mogę polecić kaczą wątróbkę confit, serwowaną z pieczarkami z czosnkiem i rozmarynem, gruszką marynowaną w cytrynie, sosem z bulionu drobiowego, natką i czerwonym pieprzem...
Jako deser wybrałem ciasto czekoladowo - orzechowe, któremu towarzyszyła wybitna bita śmietana oraz sezamek z żurawiną, całość podana na lekkim musie karmelowym :-)
Warto dodać, że lokal serwuje bezpłatną wode w butelkach :-)
Przyjemne wnętrze, nienachalna obsługa, akceptowalne ceny tworzą fajny klimat tego miejsca. Polecam!
Komentarze
Prześlij komentarz