Kolejna wizyta w Krakowie. Wreszcie udało mi się odwiedzić "Czarną Kaczkę", klimatyczną restaurację na Starym Mieście, słynącą z tradycyjnej kuchni polskiej, w szczególności z tego, że serwuje szeroki wybór dań z kaczki.
Na uwagę zasługuje fakt, że jest to lokal numer jeden w Krakowie - jeśli chodzi o kaczkę - gdy wpiszecie w wyszukiwarkę internetową hasło "gdzie można zjeść kaczkę w Krakowie" - ukaże Wam się właśnie ten lokal.
I słusznie, gdyż jedzenie było wyśmienite.
Jako starter otrzymaliśmy pieczywo z mięsem z kaczki i ogórkiem konserwowym.
Natomiast z menu wybraliśmy pieczoną kaczkę w całości, faszerowaną po galicyjsku (czyli wątróbką). Kaczka serwowana jest z kluskami śląskimi, opiekanymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty. Do tego podano nam 2 sosy: grzybowy i żurawinowy.
Danie było po prostu wyborne! Porcję sugerowaną dla 2 osób wzięliśmy we czwórkę i trzeba przyznać, że każdy z nas się najadł. Gorąco polecam !!!
Komentarze
Prześlij komentarz