Działający od ponad dwóch tygodni lokal przy ul. Foksal, tuż przy Nowym Świecie.
Menu nie jest zbyt rozbudowane (plus) ale za to jakie ciekawe (duży plus).
Na początek na stół wjechały zupy:
- rosół grzybowy z kaszą gryczaną i łyżką śmietany - smaczny, nietuzinkowy, sporo grzybów ;-)
- zupa cztery sery z grzankami i szpinakiem - perfekcyjna ;-)
A jako przystawkę mogę śmiało polecić grillowane krewetki owinięte szynką parmeńską, podane na marynowanym melonie - kapitalny pomysł!
Warte zainteresowania są również pierogi z mięsem wołowym, z czosnkiem w sosie pieczarkowym - pycha!
Ponadto silną stroną lokalu jest pizza, warto skusić się na tę o nazwie Di bufala, ze speckiem i pieczarkami. Obsługa kelnerska jest przesympatyczna i profesjonalna, wnętrze jasne, przestronne i bezpretensjonalne, w tle gra przyjemna, nienachalna muzyka :-) Gorąco polecam to miejsce!
Menu nie jest zbyt rozbudowane (plus) ale za to jakie ciekawe (duży plus).
Na początek na stół wjechały zupy:
- rosół grzybowy z kaszą gryczaną i łyżką śmietany - smaczny, nietuzinkowy, sporo grzybów ;-)
- zupa cztery sery z grzankami i szpinakiem - perfekcyjna ;-)
A jako przystawkę mogę śmiało polecić grillowane krewetki owinięte szynką parmeńską, podane na marynowanym melonie - kapitalny pomysł!
Warte zainteresowania są również pierogi z mięsem wołowym, z czosnkiem w sosie pieczarkowym - pycha!
Ponadto silną stroną lokalu jest pizza, warto skusić się na tę o nazwie Di bufala, ze speckiem i pieczarkami. Obsługa kelnerska jest przesympatyczna i profesjonalna, wnętrze jasne, przestronne i bezpretensjonalne, w tle gra przyjemna, nienachalna muzyka :-) Gorąco polecam to miejsce!
Komentarze
Prześlij komentarz