Składniki:
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- tortille kukurydziane (ja uzyłam takich gotowych specjanych "muszli do tacos")
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 2 dojrzałe pomidory
- 1 zielony ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 300 g startego sera żółtego
- sos tabasco
- oregano
- sól
- bazylia
- przyprawa do taco
- natka pietruszki i/lub kolendra
1. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulke kroimy w kosteczkę. Szklimy to na patelni, dodajemy mięso. Smażymy całość chwilę.
2. Dodajemy kukurydzę, pomidory z puszki, czerwona fasolkę, zioła i przyprawy.
3. Farszem nadziewamy muszle, których wierzch posypujemy tartym serem.
4. Muszle układamy w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy około 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz