W ROLI GŁÓWNEJ: ŁOSOŚ
Do przygotowania tortilek potrzebujemy:
- 1 opakowanie tortilli
- 1-2 opak. serka kanapkowego (może byś śmietankowy lub z ziołami lub z grzybami)
- kapary (słoiczek)
- łosoś (200-250 gram wędzonego łososia)
Sposób przygotowania:
1. Placek tortilli smarujemy cienką warstwą serka.
2. Na serek układamy plasterki wędzonego łososia.
3. Po całości rozrzucamy kilka kaparów.
4. Placek zwijamy jak roladkę. Po czym kroimy na kilka części (kawałki dowolnej wielkości np. 4-5 cm).
5. Przed podaniem można lekko schłodzić w lodówce (np. 15 minut).
Prosta przystawka, która możemy szybko zrobić jak najdą nas niespodziewani goście (oczywiście pod warunkiem, że w naszej 'pustej' lodówce będziemy mieli akurat potrzebne produkty).
Polecam!!
Jadłam w wykonaniu Pani Łyżeczki i potwierdzam: były znakomite! Delikatny serek świetnie się komponuje z ostrymi kaparami i słonym łososiem. Polecam!
OdpowiedzUsuńwyprubowane :) polecam pychoteczka :)
OdpowiedzUsuńMi to się dobrze bekło po nich. Polecam jako przekąskę do wódeczki.
OdpowiedzUsuńSeba
Potwierdzam, jako przekąska do flaszki idealna sprawa. Szybko sie robi, a jak smakuje...... ????
OdpowiedzUsuńPolecam
SQ5NWD
rewelacja!rewelacja! polecam
OdpowiedzUsuńMy też jadłyśmy - i bardzo nam smakowało! Pychotka, sprzedam przepis na najbliższej babskiej imprezce!! A. A.
OdpowiedzUsuńNiezmiernie się cieszę, że smakowało :-) Muszę przyznać, że odkąd odkryłam ten przepis i go stosuję na różnych spotkaniach to przekąska ta cieszy się niesłabnącym powodzeniem :-)
Usuń