Kameralny, bardzo przyjemny lokal niedaleko głównej ulicy Podgórza. Miła obsługa, sympatyczny, nieco prosty wystrój, a jedzenie wręcz pycha! Przede wszystkim najlepszy jabłecznik jaki jadłem poza domem. Oprócz jabłek daje się wyczuć w nim bakalie, a nawet trochę jakby innych owoców z kompotu (?). Oprócz tego smakołyku warte polecenia są brownie i marchewkowe babeczki. Dla miłośników konkretnych posiłków polecam zupy lub drugie dania w bardzo przystępnych cenach. Warto!
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz