W tym numerze szczególnie zaciekawił mnie "zeszyt" z przepisami na przekąski ciepłe i zimne na karnawał.
Z numeru styczniowego dowiedziałam się, że właśnie w styczniu jest sezon na pomarańcze, kiedy są one importowane z Maroka, Włoch i Hiszpanii - najbardziej dojrzałe, soczyste i pyszne.
Po lekturze felietonu Tessy Capponi - Borawskiej postanowiłam przyrządzić samodzielnie musztardę. Nie wiem, czy nastąpi to w tym miesiącu ale przygotowanie własnej musztardy to jest coś ;-)
W cyklu "spiżarnia" w styczniowym magazynie Kuchni mowa jest o kardamonie. Jest to wspaniała i takoż ciekawa przyprawa - napiszę Wam o niej w osobnym poście.
W styczniowym numerze Kuchni najbardziej spodobały mi się przepisy na:
- ślimaczki pomarańczowe,
- tartę z kremem pomarańczowym
- pomidorowo-kaparowe crostini
- tarta tatin
A co proponuje kalendarz na rok 2015 dołączony do magazynu?
Otóż w styczniu przyrządzamy sernik z bitą śmietaną i pomarańczą :-)
Otóż w styczniu przyrządzamy sernik z bitą śmietaną i pomarańczą :-)
Komentarze
Prześlij komentarz