KUCHNIA W LUTYM
Kuchnia nr 2
W lutowym numerze magazynu "Kuchnia" najważniejszym elementem i ciekawostką jest dodatek poświęcony "tłustemu czwartkowi".
Znajdziemy w nim przepisy na różne rodzaje pączków, w tym: tradycyjne, z nadzieniem, oponki, donaty oraz oczywiście przepis na faworki. Oprócz przepisów kuchenne sztuczki na to, by pączki wyszły wyjątkowo pyszne.
Pragnę Wam przypomnieć, że w tym roku tłusty czwartek wypada 12 lutego. To już całkiem niebawem, a więc szykujcie fartuchy :-)
Mnie osobiście zainteresował także artykuł o rukwi wodnej; nie wiedziałam, że pod tą nazwą kryje się nasza swojska rzeżucha :-)
A co jeszcze?
- Wzmianka o granatach - na które jest teraz sezon.
- Notka biograficzna o Marco Pierre White (znanym szefie kuchni). Ja uwielbiam takie felietony o postaciach ze świata kuchni.
- Artykuł o afrodyzjakach. Artykuł jest na tyle ciekawy, że przygotuję Wam z niego wpis na Walentynki, które już za niecałe 2 tygodnie.
- Interesujący artykuł o pewnym małżeństwie ze Śmiłowa, które prowadzi zakład produkcyjny wytwarzający różne oleje np. olej z czarnuszki czy olej rydzowy. Polecam!
Komentarze
Prześlij komentarz