Składniki:
- pomidorki koktajlowe (ilość zależna od ilości konsumentów sałatki; ja dla 2 osób wykorzystałam 2 gałązki pomidorków cherry)
- ogórki kiszone bądź konserwowe (ja tym razem użyłam konserwowych)
- cebulka lub szczypior (lub i to i to)
- nasiona z owocu granatu
- natka pietruszki
- oliwa
Przygotowanie:
1. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na połówki (lub na ćwiartki - ja tak
właśnie zrobiłam).
właśnie zrobiłam).
2. Ogórki konserwowe pokroić w małą kostkę, cienkie paseczki lub półksiężyce.
3. Cebulkę pokroić cebulkę w kosteczkę, a następnie szczypior i natkę.
4. Wyjąć pestki granatu.
5. W misce mieszamy wszystkie składniki.
6. Doprawiamy solą, pieprzem, względnie cukrem oraz oliwą. Mieszamy.
Gotowe :-)
6. Doprawiamy solą, pieprzem, względnie cukrem oraz oliwą. Mieszamy.
Gotowe :-)
Przed podaniem na stół nożna troszkę ją schłodzić wstawiając na kilka minut do lodówki.
Polecam szczególnie w sezonie letnim !!!
Komentarze
Prześlij komentarz