Położona na Wyspie Młyńskiej, w miejscu dawnego spichrzu, karczma oferuje kuchnię staropolską.
Jako czekadałko pyszny smalec, podany z ogókiem kiszonym i pieczywem :-)
Następnie na stół wjeżdząją zupy:
- aromatyczny rosól z makaronem naleśnikowym i marchewką
- rybna z wieloma kawałkami ryby, świetnie doprawiona
Jako danie główne warto wybrać:
- bitki wieprzowe w sosie grzybowym, podane z modrą kapustą i ziemniakami...
- oraz roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie winno - śmietanowym :-)
Wszystkie powyżej wymienione potrawy były po prostu wyśmienite! Zdecydowanie polecam!
Jako czekadałko pyszny smalec, podany z ogókiem kiszonym i pieczywem :-)
Następnie na stół wjeżdząją zupy:
- aromatyczny rosól z makaronem naleśnikowym i marchewką
- rybna z wieloma kawałkami ryby, świetnie doprawiona
Jako danie główne warto wybrać:
- bitki wieprzowe w sosie grzybowym, podane z modrą kapustą i ziemniakami...
- oraz roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie winno - śmietanowym :-)
Wszystkie powyżej wymienione potrawy były po prostu wyśmienite! Zdecydowanie polecam!
Bardzo ciekawie napisane. Jestem pod wielkim wrażaniem.
OdpowiedzUsuń