Gotowanie na parze to niezbędny element zdrowej kuchni, nie tylko wiosną i latem, ale przez cały rok. Warto więc wiedzieć, jakimi kierować się zasadami używając kombiwaru lub garnka do gotowania na parze. książka autorstwa Grzegorza Drużbańskiego i Mirka Drewniaka zawiera kilkadziesiąt przepisów potraw, które możemy w ten sposób przygotować. Całość opatrzona jest "smacznymi" zdjęciami, zwiększającymi apetyt na zdrowe odżywianie. Warto mieć tę pozycję w swojej kuchni.
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz