Jeżeli ktoś z Was chce się dowiedzieć jak wyglądała kuchnia narodów zamieszkujących Austro-Węgry to ta książka jest wręcz idealnym zbiorem przepisów, podanych w bardzo przystępny sposób, gdyż są one okraszone ciekawymi, a nieraz i dowcipnymi historiami, w otoczeniu autentycznych fotografii. Czyta się lekko i przyjemnie, a przepisy powodują wręcz wilczy apetyt i chęć przygotowania potraw aby w pełni poczuć klimat Austro-Węgier. Polecam!
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz