Kurczak jest smacznym i zdrowym mięsem, zawiera mało tłuszczu i dużo białka, a przy tym jest niezwykle wygodnym w przygotowaniu, można go przyrządzać na wiele sposobów, w całości lub wykorzystując jego niektóre części, np. piersi, skrzydełka czy też podudzia.
W książce zawarto ponad 40 przepisów prostych w przygotowaniu i smacznych potraw z kurczaka. Zbiór podzielono według kryteriów: zupy i sałatki, chude i lekkie, łatwe i szybkie, ostre i pikantne oraz potrawy na specjalne okazje. Przepisy są bardzo czytelne, opatrzone ładnymi zdjęciami oraz ilustracjami. Polecam!
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz