Książek kucharskich jest całe mnóstwo a ja przede wszystkim korzystam z jednej, obfitującej w prawie 300 przepisów na dania z całego świata. Zbiór przepisów podzielono na: zupy, dania mięsne, rybne, z owoców morza, przystawki i przekąski, tarty, pizze i placki, sosy i dipy, ciasta i desery. Oprócz szczegółowych przepisów i pięknych zdjęć, książka zawiera również krótki słowniczek. Polecam!
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz