Ten przepis to kolejna odsłona makaronu z cukinią. Tu dodatkowo wzbogacona o kawałeczki łososia.
Składniki:
- 2 małe lub średnie cukinie
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- około 150 gram wędzonego łososia
- śmietana (18%), opakowanie ok 200 gram
- parmezan
- makaron (ja akurat użyłam makaronu typu fettuccine ale sądzę, że najlepiej do tego dania pasują szerokie wstążki czyli papardelle)
1. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek.
2. Dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię i smażymy aż będzie miękka.
3. Następnie dodajemy pokrojonego na kawałki łososia. Dodajemy śmietanę. Całość gotujemy około 2-3 minut.
4. Makaron gotujemy wg przepisu.
5. Do ugotowanego makaronu dodajemy sos z cukinią i łososiem.
Gotowe :-)
Możemy udekorować plasterkami cukinii i/lub świeżym koperkiem.
Smacznego!!
Komentarze
Prześlij komentarz