Sympatyczna restauracja z przepięknym widokiem na Wisłę i panoramę Krakowa. A przede wszystkim nietuzinkowe menu. Szczególnego polecenia wymagają przysmaki kurdyjskie, w tym zupy: bulion z jagnięciną i plastrami cukinii oraz krem z soczewicy z grzankami.
Jako danie główne warto wybrać: stek cielęcy z borowikami w śmietanie lub grillowany stek z indyka w sosie rokpol. Obowiązkowym dodatkiem w obu przypadkach jest kurdyjska kasza perłowa z pomidorami i cebulą. Smakuje naprawdę przednio, obsługa taka sobie, ceny dość wysokie ale w końcu to prestiżowe miejsce - zamek ;-) Przy okazji - to świetne miejsce na randkę ;-)
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz