Dziś w diecie nie wydarzyło się nic szczególnego.
Może więc podzielę się z Wami ciekawym przepisem, który dziś testowałam.
A mianowicie przygotowałam dziś pastę do chleba.
Pasta była z pieczarek i ziaren słonecznika.
To taki rodzaj hummusu tyle że bardziej krajowa wersja bo z pieczarek i słonecznika - produktów łatwo dostępnych.
Do przygotowania pasty potrzebujemy: pieczarki, ziarna słonecznika, cebulkę, czosnek.
Może więc podzielę się z Wami ciekawym przepisem, który dziś testowałam.
A mianowicie przygotowałam dziś pastę do chleba.
Pasta była z pieczarek i ziaren słonecznika.
To taki rodzaj hummusu tyle że bardziej krajowa wersja bo z pieczarek i słonecznika - produktów łatwo dostępnych.
Do przygotowania pasty potrzebujemy: pieczarki, ziarna słonecznika, cebulkę, czosnek.
Sposób przygotowania:
1. Ziarna słonecznika należy zalać wodą i moczyć ok. 3 godzin.
2. Cebulkę, czosnek i pieczarki usmażyć na oleju. Wystudzić.
3. W blenderze zmiksować słonecznik z pieczarkami, wodą i przyprawami do uzyskania jednolitej masy.
Do smaku można użyć soku z cytryny.
Do ozdoby zaś można użyć natki pietruszki lub kiełki słonecznika.
Do ozdoby zaś można użyć natki pietruszki lub kiełki słonecznika.
Naprawdę fajna przekąska albo pomysł na kolację :-)
Komentarze
Prześlij komentarz