Składniki:
- szklanka majonezu
- 2-3 łyżeczki musztardy (proponuję miodową lub sarepską)
- 2-3 łyżeczki chrzanu
- 6-7 małych korniszonków
- pół cebuli
- łyżka kaparów (można zastąpić je marynowanymi grzybkami)
- koperek
- miód
- sok z cytryny
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. W misce łączymy składniki: majonez, musztardę, chrzan.
2. Korniszonki, cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę.
3. Kapary siekamy na drobniejsze kawałeczki.
4. Wrzucamy kapary, ogóreczki oraz cebulę do miski z majonezem.
5. Dodajemy do smaku miód (ja dałam łyżkę) oraz sok z cytryny (ja dodałam sok z połowy małej cytryny), a także posiekany koperek (2 łyżki).
6. Mieszamy by składniki połączyły się. Możemy doprawić pieprzem.
7. Ważne, by składniki się przegryzły. W tym celu wstawiamy sos na 2-3 godziny do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz