Bardzo klimatyczny lokal na krakowskim Kazimierzu.
Full ludzi. My jednak, dzięki wcześniejszej rezerwacji miałyśmy stolik :-)
Z dość bogatego menu wybrałyśmy następujące potrawy:
- kozi ser z konfiturą z cebuli zapiekany w cieście filo podawany z sałatą z gruszką i orzechami - bardzo smaczne!
- ślimaki w maśle z czosnkiem z puree z marchewki, szalotką i grzankami - zdania były podzielone ale to był mój number one :-) ślimaki jadłam po raz pierwszy w życiu. Myślę, że dobrze się stało, że moje pierwsze ślimaki były podane właśnie w taki sposób.
- sałatka z konfitowanymi gęsimi żołądkami, jajkiem poszetowym, pieczarkami z patelni, marynowaną marchewką i dipem truflowym (sałatka podawana z bagietką) - pyszota!!
Wszystko podlane czerwonym stołowym winem (Guy Allion Savinion Blanc).
Raj na ziemi :-)
Szczerze polecam to miejsce!!
Jeśli będę miała jeszcze okazję, chciałabym odwiedzić to miejsce ponownie.
Komentarze
Prześlij komentarz