Świetny lokal w nierzucającym się w oczy miejscu. W niedzielne popołudnie na pierwszy ogień poszły zupy: rosół oraz pomidorowa, pyszne, smakowały jak domowe. Jako drugie danie sławetny coq au vin z ziemniakami i marchewką (obecnie nie ma go już w karcie) oraz połowa kaczki z modrą kapustą i kluskami śląskimi.
Innym razem skusiłem się na chłodnik ze śledzia - naprawdę rewelacja. Wart polecenia jest również tatar, zawsze świeży, przyrządzany na oczach gości.
Ceny jak na Pszczynę dość wysokie ale adekwatne do jakości. Polecam.
smaki z wakacji - Kos - miód - miód tymiankowy Po raz pierwszy z miodem tymiankowym spotkałam się na greckiej wyspie KOS. Potem doczytałam się, że miód ten można także dostać na Krecie (tam jest on najpopularniejszy). Miód powstaje z kwiatów tymianku pospolitego dzięki czemu osiąga swój specyficzny smak. Blog ten nie jest apteczką zdrowia- nie mniej warto podkreślić tu doskonałe walory lecznicze miodu tymiankowego. Oczywiście miód tymiankowy jak każdy miód jest stosowany przy przeziębieniach, jednak TEN miodzik jest idealny w schorzeniach układu trawiennego (m.in. nerwica, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia).
Komentarze
Prześlij komentarz