parówkami w takiej wersji zostałam poczęstowana przez swoją "bratową" i pokochałam tę przekąskę od pierwszego kęsa ;-)
dlaczego? bo to mega łatwa i mega szybka do przygotowania przekąska
idealna na przykład, gdy macie niespodziewanych gości albo w ogóle gości :-)
wydaje mi się, że może to dobrze komponować się do piwa ale że piwa nie piję więc nie jestem pewna. jeśli ktoś spróbuje takiego zestawu proszę o komentarz :-)
potrzebujecie mieć tylko parówki (ja kupiłam takie mniejszych rozmiarów, bo wydawało mi się, że będą się fajniej prezentowały na talerzu) oraz ciasto francuskie.
Składniki:
- 10 parówek
- ciasto francuskie
Przygotowanie:
1. Obydwa końce parówek nacinamy na krzyż tak by pękły podczas pieczenia - to dla fantazji ;-)
2. Rozmrożone ciasto francuskie tniemy na paski o takiej szerokości jak połowa szerokości parówki.
3. Każdą parówkę owijamy ciastem francuskim i kładziemy stykiem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
GOTOWE :-)
proste
łatwe
szybkie
Komentarze
Prześlij komentarz