dziś kuchnia tex-mex ;-)
Tacos to kukurydziane placki (coś jak tortille)
Będąc niedawno u moich Przyjaciół zostałam poczęstowana taką właśnie szybką w przygotowaniu przekąską
Gospodarze podali tacos z mięsem i warzywami.
To na prawdę świetnie smakowało a przyrządza się je tak.....
1. Przygotowujemy mięsny farsz, którym będziemy nadziewać placki (np. wg mojego przepisu na chili con carne) lub można też przyrządzić mięso drobiowe na pikantny sposób.
2. Do placka nakładamy mięsny farsz, a następnie: garść pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej, plasterek pomidora (lub pomidor w kostkę), kilka kawałeczków papryczki jalapeno (to taka odmiana ostrej papryki) i garść wiórków sera.
2. Do placka nakładamy mięsny farsz, a następnie: garść pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej, plasterek pomidora (lub pomidor w kostkę), kilka kawałeczków papryczki jalapeno (to taka odmiana ostrej papryki) i garść wiórków sera.
2. Tak nafaszerowane tacos pieczemy kilka minut w piekarniku (ja piekłam około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni).
3. Tacos jemy z salsą z awokado (czyli guacamole) oraz sosem śmietanowo-majonezowym (sos taki otrzymujemy mieszając w równych proporcjach majonez i gęstą śmietanę).
to jest ............ po prostu prze-PYSZNE !! :-)
Komentarze
Prześlij komentarz